formats

Psykisk helsehjelp

Published on 03.Oct.2019, by in Uncategorized.

Hvis du har behov for å snakke med noen, finnes det ulike tilbud for deg. Mange går hos fastlege og føler dette er tilstrekkelig. Hvis ikke finnes det ulike tilbud.

  1. Mestringstilbudet i kommunen: Krever ikke henvisning. Du kan ta kontakt selv enten ved å ringe eller fylle ut kontaktskjema på www.trondheimkommune.no (søk på “mestring”). Her finnes gratis støttesamtaler, gruppetilbud og annet. Dette er et tilbud av svært god kvalitet og det er vanligvis kort ventetid. De behandler milde til moderate vansker.
  2. Psykologtjenesten ved NTNU: Krever henvisning fra fastlege. Gratis tilbud. Oppfølging i 6 måneder. Det er siste års psykologstudenter som driver dette tilbudet, både diagnostisering og behandling under kyndig veiledning. Tilbud for både for barn og voksne.
  3. SiT (Studentsamskipnaden): Krever ikke henvisning. Psykologtilbud for deg som studerer ved NTNU. De behandler milde til moderate plager og kan henvise videre ved behov.
  4. Psykolog avtalespesisialist: Krever henvisning. Det finnes 27 psykologer i området. Du betaler bare egenandel. Dessverre rundt 6 måneders ventetid. Be fastlege lage henvisning når du er på time, så får du den med sammen med liste over behandlere, så må du ringe rundt og høre om hvem som har kapasitet.
  5. Privat psykolog: Krever ikke henvisning. Full egenbetaling 1000-1500 kr per time. Ta kontakt selv.
  6. Trondheim Samtalesenter: Krever ikke henvisning. Lav kostnad, både for par og enkeltpersoner.
  7. Omsorgsstasjonen for barn og ungdom (OBU): Krever ikke henvisning. Gratis. For familier med barn og ungdom 6-19 år. Drevet av Kirkens Bymisjon
  8. Distriktpsykiatrisk Senter (DPS): Krever henvisning. Betaler kun egenandel. En del av spesialisthelsetjenesten ved St. Olavs Hospital. Ligger på Tiller og Nidaros/Østmarka. Driver utredning og behandling av moderate til alvorlige psykiske vansker.
  9. Betania Malvik/Raskere tilbake: Krever at du er sykemeldt og det trengs henvisning. Psykologtilbud og evt mer omfattende tilbud med bl.a. trening/fysioterapi/undervisning for deg som er sykemeldt og der målet er å komme tilbake i jobb. For milde til moderate vansker. Kort ventetid.
Home Uncategorized Psykisk helsehjelp
---->