formats

Oppstart av gratis HPV-vaksine

Published on 17.Oct.2016, by in Uncategorized.

Alle kvinner født 1991 og senere får fra november 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine).

Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon. Hvert år får ca 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65–100 kvinner dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt. Viruset er seksuelt overførbart.

Drop-in vaksinering ved Vaksinasjon og smittevernkontoret.

Kvinner som har påbegynt vaksinasjon før 1. oktober vil få de resterende vaksinedosene gratis. De må bestille seg time ved Vaksinasjon og smittevernkontoret for å fullføre programmet (tre doser).

Elever i ungdomsskole og videregående skole vil få tilbud om vaksinasjon via skolehelsetjenesten. Dette gjelder både de som ikke er vaksinert tidligere og de som har påbegynt vaksinasjonsprogrammet, men ikke fullført programmet (tre doser). Følg med på skolens informasjonstavler/ – skjermer.

Ved praktiske spørsmål rundt vaksinen og organisering av vaksineringen – send e-post til hpvvaksine@trondheim.kommune.no. Har du andre spørsmål om vaksinen kontakt oss på telefon 905 09 052.

Home Uncategorized Oppstart av gratis HPV-vaksine
---->